Stories 022: Bouda plná prken 1/2
Kdo se chce vydat novou cestou, musí být schopen snést nezdary. A těch měli Hannes a Michi hodně, když začali s výrobou snowboardů. Přesto u toho zůstali. Již čtyři roky neustále zdokonalují svá prkna z trvale udržitelných materiálů. Neustále poháněni vášní pro svůj projekt.
Oba dva, Hannes i Michi, začali po studiu pracovat v kanceláři. Jeden je inženýr, druhý začal v agentuře. Ale touha, držet po vykonané práci něco v ruce, stále rostla. A zvítězila. Nadšení snowboardisté našli nápad velmi rychle: Založili Bakery Snowboards. Potřebné stroje si zkonstruovali sami a také potřebné řemeslné znalosti si osvojili ve vlastní režii.
Najít perfektní kompozici pro snowboard, to je umění“
říká Michi.
Vyrábět víc než jen prknaOběma bylo rychle jasné, že chtějí vyrábět trvale udržitelným způsobem. Že používání materiálů provádí i odpovědnost.
Prováděli rešerše a experimentovali s různými konstrukčními materiály. Dnes vyrábějí svoje prkna z bambusu, který patří k rychle dorůstajícím surovinám, a používají převážně pryskyřice bez ropy.
Vždy existuje něco, co lze zdokonalit. To nikdy nepřestane.“
říká Hannes.
Bouda plná prken
The Bakery Snowboards
Více k oběma machrům a jejich produktům najdete na:
https://thebakerysnowboards.com/