Značka TENNEKER® ztělesňuje tradici kovbojské romantiky, typického jižanského životního stylu a spojuje ty nejoriginálnější zvyky s gurmánským požitkem z grilování. Nejen díky tomu je TENNEKER® spolehlivým partnerem pro vaši grilovací sezónu.

  • Důmyslná technologie, jako je například flexibilní systém vložek řady TENNEKER HALO
  • Vysoce kvalitní produkty
  • Testovaná bezpečnost a záruka 10 let na grily TENNEKER®

Grilování na dřevěném uhlí je skutečným zážitkem a je bezkonkurenčně flexibilní.

  • Grily na dřevěné uhlí TENNEKER můžete postavit kdekoli během chvilky.
  • A díky silným ocelovým grilovacím roštům jsou grily na dřevěné uhlí bezkonkurenční z hlediska odolnosti.
  • Pro grilování na dřevěném uhlí je zásadní správná teplota: začít můžete, až když je dřevěné uhlí bílé.

Příznivci pohodlného grilování nedají na plynové grily dopustit. Téměř okamžitě na nich můžete začít vařit a nebát se s možnostmi přípravy experimentovat.
Ideální je nejen maso, ale na plynovém grilu Tenneker lze snadno a dokonale připravit speciality, jako jsou ryby, a dokonce i pokrmy z pánve wok.

Díky praktickému ukazateli teploty, přídavným bočním hořákům a ohřívacím mřížkám jsou plynové grily TENNEKER® ideální pro velké oslavy. Připojte plynovou láhev, zahřejte a ihned začněte grilovat. Už to nemůže být jednodušší.

Nejnovější řada od společnosti TENNEKER upřednostňuje jednoduchý a nadčasový design, aniž by slevovala z kvality. Bezpečnost zaručují vysoce kvalitní materiály. Tato řada má co nabídnout, což fanouškům grilování rozproudí krev v žilách - na mnoho hodin grilování.

Řada TENNEKER přesvědčuje ve všech ohledech - nový, atraktivní design a inovativní funkce zajišťují mistrovský požitek z grilování.

Grilování je mnohem víc než jen gril a pár klobás. Každý, kdo do své práce vkládá srdce a duši, si cení také dobrého příslušenství ke grilování.

tenneker11

Inovativní systém grilovacích roštů od společnosti TENNEKER poskytuje například větší flexibilitu a rozmanitost při grilování. Díky tomu se mohou zarytí fanoušci grilování pořádně odvázat.

Například vložka wok, kámen na pizzu, pánev na vaření a pánev na paellu nabízejí zcela nové možnosti. Vhodné pro všechny plynové grily řady HALO a Carbon i pro gril na dřevěné uhlí Eclipse.

Pokud nechcete dělat věci napůl, spolehněte se na kvalitu značky i v případě grilovacího nářadí. Vybavení TENNEKER® je praktické, moderní a kvalitní: od elegantních grilovacích příborů až po správný ochranný kryt pro váš nový gril - u nás najdete vše, co potřebujete, aby byl váš příští grilovací večer dokonalý.

Značka Tenneker

Tým BBQ Wiesel: Thorsten Brandenburg, Oliver Sievers Klaus Breinig, Alfons Wienen a Gordon Narloch (zleva).

Tým BBQ Wiesel získal v říjnu 2017 na mistrovství světa v grilování v irském Limericku titul mistrů světa. Zvítězili v konkurenci 90 týmů z celého světa navzdory obtížným podmínkám způsobeným vytrvalým deštivým počasím.

"Když zaznělo naše jméno, jásot neznal mezí," uvádí člen týmu Wienen. Předtím se stali vicemistry Evropy, amatérskými mistry Německa a velkých úspěchů dosáhli také v několika amerických soutěžích.

Plynový gril TENNEKER® TG 5 jim v roce 2017 pomohl získat velký titul.

V roce 2013 se nadšení grilovači z Porúří rozhodli zúčastnit se mezinárodních soutěží jako tým. V našem rozhovoru vám poskytnou tipy, díky nimž bude vaše příští grilovačka nezapomenutelná.

Hodně trpělivosti a odhodlání vám přinese ty nejchutnější výsledky. Naučte se používat teplo a maso ve správné kombinaci, vyberte si oblíbené koření a hlavně, pozvěte přátele nebo rodinu, protože společné grilování je ještě zábavnější.

Že je dobré při grilování polévat maso pivem. Polévání masa pivem pouze rozvíří částečky popela z dřevěného uhlí nebo briket, které se mohou na maso přilepit. Namáčení masa do pivní marinády před grilováním je samozřejmě v pořádku a může být vynikající.

Základem vynikajícího výsledku grilování jsou dobré suroviny. Požádejte svého řezníka o radu, jaký kus masa by vám doporučil. Velký podíl na chuti má dobré koření.

Kvalitní maso nelze poznat na první pohled. Původ, plemeno a například barva masa jsou možnými ukazateli kvality. Každé zvíře je však jiné. Nejlepší je vyhledat řezníka, který vám pomůže s výběrem masa na grilování. Dozvíte se tak, jakým způsobem určuje výběr, a tedy i kvalitu svého masa.

Existují skvělá grilovaná zeleninová jídla: chřest, papriky, klasické grilované brambory atd. Všechno se dá grilovat. Skvěle se k tomu hodí různé pánve. Zní to jako vaření na sporáku, ale gril dodá grilovaným pokrmům skvělou chuť. Například plněné papriky s aromatickým sýrem jsou skvělé.

Při grilování hraje důležitou roli teplota. Teploměrem ve víku mohu určit teplotu grilovacího prostoru a průnikovým teploměrem teplotu masa. Obojí dohromady je polovina cesty k dokonalému výsledku.

Neexistuje prakticky nic, co by se na grilu nedalo připravit. Samozřejmě maso, ale i zeleninu, dezerty atd.

Tip: Používejte gril jako troubu a můžete připravit prakticky cokoli, co máte rádi, jen s nesrovnatelnou chutí.

Některé věci, které dáváte na gril, by měly být propečené. Například drůbež. Každý druh masa má svou optimální teplotu pečení. U kuřete by to mělo být 80 stupňů, u kachny ještě více - až 90 stupňů. Na začátku je zkrátka nutné podívat se do tabulky.

Plně propečené pro nás znamená dosažení optimálního bodu propečení, který vyhovuje naší chuti. Na příkladu steaku je to jasné. Teplota pečení se zde pohybuje mezi 50 a 60 stupni. Tomu se říká rare, medium nebo well done. Každý má svůj steak rád jinak. Kromě volby cílové teploty je pro šťavnatost steaku rozhodující také způsob přípravy.

Jste mistři světa v přípravě bůčku. Ne každý si troufne připravit celý bůček. Jak začít?

Hovězí bůček je součástí svaté trilogie grilování - vedle vepřové plece a vepřových žeber je pravděpodobně nejnáročnější. Základem je zde naporcování bůčku, způsob přípravy a kořenění. Pokud se dobře vyznáte ve všech třech, uspějete i s hovězím bůčkem.

I grilování lze proměnit v projekt. Například při stavbě venkovní kuchyně.
Tým BBQ Wiesel si všechno udělá sám: postaví venkovní kuchyň, uvaří a užijí si.
Stejně jako v případě klasické interiérové kuchyně chtějí BBQ Wiesel vytvořit z venkovní kuchyně místo setkávání.

Značka Tenneker

Společnost Tenneker má na své výrobky velmi vysoké nároky, a proto používá pouze vysoce kvalitní materiál. Díky neustálé kontrole se můžete vždy spolehnout na vysokou kvalitu. Protože není nic horšího, než když gril po 2-5 letech náhle zhasne.
U této značky se vám to nemůže stát, protože Tenneker nabízí na nové grily 10letou záruku.