Grilování na grilech TENNEKER vás bude bavit
Pod značkou TENNEKER najdete kvalitní a rozsáhlý sortiment grilů na dřevěné uhlí, plynových grilů a příslušenství s velmi dobrým poměrem ceny a výkonu. Takže ať už vaše srdce bije pro plápolající uhlíky grilu na dřevěné uhlí, nebo pro všestranný plynový gril, tak značka Tenneker má pro každého něco.
Značka Tenneker se představuje
Značka TENNEKER® ztělesňuje tradici kovbojské romantiky, typického jižanského životního stylu a spojuje ty nejoriginálnější zvyky s gurmánským požitkem z grilování. Nejen díky tomu je TENNEKER® spolehlivým partnerem pro vaši grilovací sezónu.
- Důmyslná technologie, jako je například flexibilní systém vložek řady TENNEKER HALO
- Vysoce kvalitní produkty
- Testovaná bezpečnost a záruka 10 let na grily TENNEKER®
Dokonalému steaku už nic nestojí v cestě.
Grily na dřevěné uhlí TENNEKER
Grilování na dřevěném uhlí je skutečným zážitkem a je bezkonkurenčně flexibilní.
- Grily na dřevěné uhlí TENNEKER můžete postavit kdekoli během chvilky.
- A díky silným ocelovým grilovacím roštům jsou grily na dřevěné uhlí bezkonkurenční z hlediska odolnosti.
- Pro grilování na dřevěném uhlí je zásadní správná teplota: začít můžete, až když je dřevěné uhlí bílé.
TIP
Použijte k zapálení grilu ekologickou zapalovací vlnu od společnosti TENNEKER®. V kombinaci s voskem je dřevitá vlna ideálním podpalovačem grilu s mimořádně dlouhou dobou hoření cca 10 minut. Zapálení grilu na dřevěné uhlí se tak stane hračkou.
Plynové grily TENNEKER
Příznivci pohodlného grilování nedají na plynové grily dopustit. Téměř okamžitě na nich můžete začít vařit a nebát se s možnostmi přípravy experimentovat.
Ideální je nejen maso, ale na plynovém grilu Tenneker lze snadno a dokonale připravit speciality, jako jsou ryby, a dokonce i pokrmy z pánve wok.
Všechny plynové grily TENNEKER® mají litinové rošty s porcelánovou povrchovou úpravou, a proto jsou velmi odolné a snadno se čistí.
Díky praktickému ukazateli teploty, přídavným bočním hořákům a ohřívacím mřížkám jsou plynové grily TENNEKER® ideální pro velké oslavy. Připojte plynovou láhev, zahřejte a ihned začněte grilovat. Už to nemůže být jednodušší.
Jak na skvělé grilované jídlo po všech stránkách
Pravidlo pro optimální dobu přípravy masa zní: na každý centimetr tloušťky by se maso mělo grilovat 1 až 2 minuty z každé strany. Klobásy jsou připraveny ke konzumaci přibližně po 5 minutách.
TENNEKER Carbon
Nejnovější řada od společnosti TENNEKER upřednostňuje jednoduchý a nadčasový design, aniž by slevovala z kvality. Bezpečnost zaručují vysoce kvalitní materiály. Tato řada má co nabídnout, což fanouškům grilování rozproudí krev v žilách - na mnoho hodin grilování.
TENNEKER HALO
Řada TENNEKER přesvědčuje ve všech ohledech - nový, atraktivní design a inovativní funkce zajišťují mistrovský požitek z grilování. S grily 4 HALO posouvá TENNEKER grilování na vyšší úroveň. Elegantní design a sofistikovaná technologie vás přesvědčí na celé čáře.
Příslušenství ke grilům TENNEKER
Grilování je mnohem víc než jen gril a pár klobás. Každý, kdo do své práce vkládá srdce a duši, si cení také dobrého příslušenství ke grilování.
Doporučení světového šampiona: Systém PLATFORM značky TENNEKER.
Grilovací rošt značky TENNEKER
Inovativní systém grilovacích roštů od společnosti TENNEKER poskytuje například větší flexibilitu a rozmanitost při grilování. Díky tomu se mohou zarytí fanoušci grilování pořádně odvázat.
Věrni mottu: grilovat můžete cokoli, opravdu cokoli.
Grilovací nářadí TENNEKER
Pokud nechcete dělat věci napůl, spolehněte se na kvalitu značky i v případě grilovacího nářadí. Vybavení TENNEKER® je praktické, moderní a kvalitní: od elegantních grilovacích příborů až po správný ochranný kryt pro váš nový gril - u nás najdete vše, co potřebujete, aby byl váš příští grilovací večer dokonalý.
Věrní fanoušci TENNEKER - tým BBQ Wiesel
Tým BBQ Wiesel: Thorsten Brandenburg, Oliver Sievers Klaus Breinig, Alfons Wienen a Gordon Narloch (zleva).
Tým BBQ Wiesel získal v říjnu 2017 na mistrovství světa v grilování v irském Limericku titul mistrů světa. Zvítězili v konkurenci 90 týmů z celého světa navzdory obtížným podmínkám způsobeným vytrvalým deštivým počasím.
"Když zaznělo naše jméno, jásot neznal mezí," uvádí člen týmu Wienen. Předtím se stali vicemistry Evropy, amatérskými mistry Německa a velkých úspěchů dosáhli také v několika amerických soutěžích. Aby obstáli i v té nejsilnější konkurenci, používají Wieselovi od roku 2015 na soutěžích veškeré vybavení TENNEKER®.
Plynový gril TENNEKER® TG 5 jim v roce 2017 pomohl získat velký titul.
Grilování na grilech TENNEKER
Maso grilujte při vysoké teplotě, vařte při nízké až střední teplotě.
V roce 2013 se nadšení grilovači z Porúří rozhodli zúčastnit se mezinárodních soutěží jako tým. V našem rozhovoru vám poskytnou tipy, díky nimž bude vaše příští grilovačka nezapomenutelná.
Máte zaručený tip, jak správně grilovat?
Hodně trpělivosti a odhodlání vám přinese ty nejchutnější výsledky. Naučte se používat teplo a maso ve správné kombinaci, vyberte si oblíbené koření a hlavně, pozvěte přátele nebo rodinu, protože společné grilování je ještě zábavnější.
Jaký je podle vás největší mýtus o grilování?
Že je dobré při grilování polévat maso pivem. Polévání masa pivem pouze rozvíří částečky popela z dřevěného uhlí nebo briket, které se mohou na maso přilepit. Namáčení masa do pivní marinády před grilováním je samozřejmě v pořádku a může být vynikající.
Na co bychom měli pamatovat při výběru ingrediencí?
Základem vynikajícího výsledku grilování jsou dobré suroviny. Požádejte svého řezníka o radu, jaký kus masa by vám doporučil. Velký podíl na chuti má dobré koření.
Jak poznáte kvalitní maso?
Kvalitní maso nelze poznat na první pohled. Původ, plemeno a například barva masa jsou možnými ukazateli kvality. Každé zvíře je však jiné. Nejlepší je vyhledat řezníka, který vám pomůže s výběrem masa na grilování. Dozvíte se tak, jakým způsobem určuje výběr, a tedy i kvalitu svého masa.
A co vy a zelenina na grilu?
Existují skvělá grilovaná zeleninová jídla: chřest, papriky, klasické grilované brambory atd. Všechno se dá grilovat. Skvěle se k tomu hodí různé pánve. Zní to jako vaření na sporáku, ale gril dodá grilovaným pokrmům skvělou chuť. Například plněné papriky s aromatickým sýrem jsou skvělé.
Jak kontrolujete teplotu?
Při grilování hraje důležitou roli teplota. Teploměrem ve víku mohu určit teplotu grilovacího prostoru a průnikovým teploměrem teplotu masa. Obojí dohromady je polovina cesty k dokonalému výsledku.
Co byste rozhodně měli vyzkoušet na grilu?
Neexistuje prakticky nic, co by se na grilu nedalo připravit. Samozřejmě maso, ale i zeleninu, dezerty atd.
Tip: Používejte gril jako troubu a můžete připravit prakticky cokoli, co máte rádi, jen s nesrovnatelnou chutí.
Jak zajistíte, aby vše zůstalo pěkně šťavnaté?
Některé věci, které dáváte na gril, by měly být propečené. Například drůbež. Každý druh masa má svou optimální teplotu pečení. U kuřete by to mělo být 80 stupňů, u kachny ještě více - až 90 stupňů. Na začátku je zkrátka nutné podívat se do tabulky.
Plně propečené pro nás znamená dosažení optimálního bodu propečení, který vyhovuje naší chuti. Na příkladu steaku je to jasné. Teplota pečení se zde pohybuje mezi 50 a 60 stupni. Tomu se říká rare, medium nebo well done. Každý má svůj steak rád jinak. Kromě volby cílové teploty je pro šťavnatost steaku rozhodující také způsob přípravy.
Co vás dovedlo k titulu mistrů světa v grilování?
Jste mistři světa v přípravě bůčku. Ne každý si troufne připravit celý bůček. Jak začít?
Hovězí bůček je součástí svaté trilogie grilování - vedle vepřové plece a vepřových žeber je pravděpodobně nejnáročnější. Základem je zde naporcování bůčku, způsob přípravy a kořenění. Pokud se dobře vyznáte ve všech třech, uspějete i s hovězím bůčkem.
Úspěchy týmu BBQ Wiesel
- Německý amatérský šampion v grilování 2014
- Německý vicemistr v grilování mezi profesionály 2015
- Nejlepší mezinárodní tým (v kategorii kuřat) Jack Daniels Invitational World Championship 2015 a 2016
- Vicemistr Evropy v grilování 2016
- Pětinásobný držitel titulu v soutěži BBQ KCBS a tím první německý velmistr KCBS v historii této soutěže.
- Mistr světa v grilování 2017
- Mistr světa v BBQ 2018, jako první německý tým v historii
Tým BBQ WIESEL staví venkovní kuchyni
I grilování lze proměnit v projekt. Například při stavbě venkovní kuchyně.
Tým BBQ Wiesel si všechno udělá sám: postaví venkovní kuchyň, uvaří a užijí si.
Stejně jako v případě klasické interiérové kuchyně chtějí BBQ Wiesel vytvořit z venkovní kuchyně místo setkávání.
Záruka Tenneker
Společnost Tenneker má na své výrobky velmi vysoké nároky, a proto používá pouze vysoce kvalitní materiál. Díky neustálé kontrole se můžete vždy spolehnout na vysokou kvalitu. Protože není nic horšího, než když gril po 2-5 letech náhle zhasne.
U této značky se vám to nemůže stát, protože Tenneker nabízí na nové grily 10letou záruku.