Bezpečné grilování
Zatopte si
Při skladování mohou brikety i uhlí zvlhnout, nechte je před použitím hodinku proschnout na slunci.
Dřevěné brikety | Dřevěné uhlí |
---|---|
|
|
|
|
Rozpalte to
- Položte na gril 2 kostky Pepa nebo 2 smotky přírodního podpalovače a zapalte.
- Postavte na ně zapalovací komín naplněný briketami nebo uhlím a nechte rozhořet.
- Jakmile se nahoře objeví první žhavé uhlíky, odstraňte komín, rovnoměrně uhlíky rozprostřete a začněte grilovat.
- Rovnoměrně rozprostřete topivo na gril a postříkejte tekutým podpalovačem.
- Nevýhody: když dáte podpalovače moc, načichne vám od něj jídlo, když jej dáte málo, uhlí nebo brikety se nerozhoří.
Udržujte žár
- Teploměr na poklopu grilu vám ukazuje přesnou teplotu uvnitř grilu.
- Teplotu si regulujete sami přivíráním průduchů jak na víku, tak ve spodní části grilu.
- Při grilování na dřevěném uhlí nenechte odkapávat tuk do rozžhaveného uhlí. Přitom může vznikat kouř, který obsahuje rakovinotvorný benzopyren.
Zkuste něco nového
Připravte si místo k sezení
Grilovačka na plném slunci a bez posezení je úsměvná představa. Že stůl a židle na zahradu ještě nemáte? Potom pro vás máme tip.
Pivní set - vybalte balík 50x220 cm a za necelou minutu máte na zahradě stůl a 2 lavice pro 10 lidí. Praktický a snadno udržovatelný, to je pivní set. Stůl vám navíc může posloužit jako pracovní plocha.
Slunečník – provedení je nespočet, ale ideálem je výkyvný slunečník. Nejoblíbenější má průměr 3 m, pro balkóny je nejpoužívanější rozměr 210x140 cm. Díky vyosené boční tyči ho můžete naklápět podle potřeby a díky křížovému ocelovému stojanu jej neufoukne ani silný vítr.