Jaké vybrat kuchyňské elektrospotřebiče do kuchyně, aby se v ní dobře vařilo?
K povedené kuchyni patří především dobré vybavení. Moderní a úsporné elektrické spotřebiče dělají z vaření opravdový zážitek. Nechte se inspirovat a vyberte si svého nového kuchyňského pomocníka.
Sporák a pečicí trouba
Sporák je v kuchyni místem, okolo kterého se točí všechno dění. To je jeden z mnoha důvodů, proč se zaměřit speciálně na varnou desku a troubu. Ať už se rozhodnete pro jakékoli provedení, tyto spotřebiče vám nabídnou technicky vyspělé funkce, které vám podstatně usnadní každodenní vaření a navíc zvýší bezpečnost.
Ta umožňuje prostorové oddělení sporáku a pečicí trouby. Díky tomu tak můžete vaši pečicí troubu bezproblémově posunout do jiné pracovní výšky, zatímco na jiném místě budete moci zapnout varnou desku.
Například sklokeramické varné desky s indukční technologií ohřívají pouze hrnec a nikoli samy sebe. Díky tomu je tak značně sníženo nebezpečí popálení. To je skvělé pro rodiny s dětmi.
Naprostou špičku představují pečicí trouby s ergonomickými zvedacími systémy, dotykovým ovládáním a automatickým čištěním díky pyrolýze. I dvojité či trojité teleskopické výsuvy jsou více než praktické. Díky tomu se pečení stane vaší zálibou.
Myčka nádobí
Myčky nádobí s vodním senzorem a senzorem naplnění, myjí nádobí vysoce efektivně a ještě přitom šetří vodu a energii. Dbejte na energetický štítek, např. A++.
Pokud žijete v malé domácnosti nebo máte na mytí málo nádobí, nabízí se koupě „Myčky nádobí pro jednoho“. Ty jsou většinou 45 cm široké a výborně se hodí do malých míst.
Lednice
Digestoře
V kuchyni jsou digestoře a odsávače par nepostradatelné. Nejen, že stylově vypadají, ale odvětrávají páru a nepříjemné pachy z vaší kuchyně pryč.
Režim výfuku a recirkulace
Většina moderních odsavačů par má zabudovaný režim odtahu a recirkulace vzduchu. V režimu odtahu je vzduch vedený ven přes filtr a částice tuku a pár jsou odfiltrované. Dostatek přívodního vzduchu zajišťuje hladký chod a efektivnější výkon než je tomu u procesu cirkulujícího vzduchu.
Digestoře s odtahem však vyžadují složitější instalaci a mohou vést ke ztrátám energie v důsledku odvádění vzduchu ven. V režimu cirkulace vzduch cirkuluje přes tukový a uhlíkový filtr. Ztráty energie jsou menší, ale musíte akceptovat vyšší hladinu hluku.
Aktivní tukové a uhlíkové filtry
Filtr digestoře je zásadní pro funkční a čistou kuchyni.
- Tukový filtr odvádí mastné složky páry, které se vytvářejí při vaření. Když je filtr plný, musí se vyměnit nebo v případě kovových filtrů důkladně vyčistit.
- Uhlíkový filtr je nezbytnou součástí pro recirkulaci odsavačů par. Odstraňuje zápach a v případě potřeby se také musí měnit.
Nezapomeňte na přívod teplé vody
- Nejsou nutné dlouhé rozvody vody
Díky decentralizovanému přívodu vody máte krátké vodovodní rozvody a díky tomu se tak vyhnete zbytečným nákladům na vodu a tepelným ztrátám, které vznikají při oběhu horké vody. Vodu budete mít přitom k dispozici bez dlouhého čekání. - Správné dávkování vody
Teplou vodu lze uskladnit do zásoby ve velkých množstvích, aniž byste ji museli úplně vypotřebovat. Je efektivní ohřívat průtokovým ohřívačem vždy pouze potřebné množství vody - Optimální teplota
Vzhledem k zásobníku, požadovaným množstvím smíchané vody a z hygienických důvodů se voda ohřívá v zařízeních na teplou vodu na teplotu více než 65 stupňů. Je účinnější nastavit teplotu v elektronických průtokových ohřívačích přesně na požadovanou hodnotu. Díky tomu tak nebude potřeba přidávat studenou vodu.