Moje nákupní seznamy 0 Nákupní košík
HORNBACH Praha - Černý Most Otevírací doba
Chlumecká 2398
198 00 Praha - Černý Most

servis-prahacm@hornbach.com
+420 225 357 - 000
po - pá: 7:00 - 21:00 hod.
so - ne: 8:00 - 21:00 hod.
Tuto informaci jste si vytiskli dne 18.11.24 v 12:05 h. Prosím vezměte na vědomí, že kvůli náhlým pohybům cen na světových trzích se ceny na tomto výtisku mohou lišit od aktuálních cen v den nákupu v prodejnách nebo na e-shopu.

CSR mapa stojí na dvou pilířích. Zaprvé obsahuje relevantní data o výrobcích ze sortimentu HORNBACHu, a dále všechna data o auditech u dodavatelů. Každému mimoevropskému dodavateli jsou přiřazeny indexy korupce, index životního prostředí (ve spojení s legislativou dané země) a v neposlední řadě sociální index. Na základě těchto dat se sestaví možné rizikové faktory a hodnotní se samotný výrobek.

CSR mapa je mimo jiné propojena i se systémem hlášení, který zpracovává informace o živelných katastrofách. V případě, že k nějaké katastrofě dojde, objeví se taková informace u samotného produktu, který se v zasažené oblasti vyrábí.

Základním požadavkem HORNBACHu je bezpečnost.
Všechna místa, kde se vyrábí produkty pro HORNBACH musí být pro zaměstnance bezpečná. HORNBACH uznává mezinárodní standardy dané ILO (International Labour Organization).
Z tohoto důvodu si dal HORNBACH za cíl zavázat celý dodavatelský řetězec, od dodavatelů prvotních surovin po konečného zpracovatele a dodržování tohoto závazku prověřovat náhodnými audity v místě výroby.

  • Nezaměstnávat osoby, které podle lokálních zákonů není možno zaměstnávat. Obecně osoby mladší 15 let.
  • Provozovatelé výrobních míst neakceptují nucenou nebo nedobrovolnou práci.
  • Dodržovat platné lokální zákony na ochranu životního prostředí.
  • Nabízená ubytovací zařízení pro zaměstnance jsou mimo výrobní a skladovací prostory.
  • Nouzové a únikové východy ve výrobě a v dalších prostorách napři. ubytovacích zařízeních pro zaměstnance jsou volně přístupné pro všechny zaměstnance za všech okolností.
  • Vedení daného výrobního místa se snaží zlepšovat minimální standardy provozu a zabránit případným potížím.
  • Vedení daného výrobního místa zaručuje, že požadavky na tyto standardy jsou stejné i u všech ostatních dodavatelů v dodavatelském řetězci.

nahoru